Dana 12.05.2015. godine timovi treće generacije riječkog Startup inkubatora na Demo Day-u su predstavili javnosti svoje poslovne planove te projekte koje su tokom šest mjeseci osmišljavali i razvijali uz potporu mentora i stručnjaka iz poslovnog sektora. Korisnici Startup-a su mladi ljudi i timovi koji imaju znanja i ideje s područja informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija, industrijskog dizajna i drugih stručnih područja.

Startup inkubatori predstavljaju specifičan oblik podrške Startup poduzetnicima, u vidu ustupanja poslovne infrastrukture za razvoj projekta te mentorske i savjetodavne podrške, za one koji tek započinju poslovni pothvat ili su u njegovim ranim fazama razvoja. Grad Rijeka je prepoznao potrebu osnivanja Startup inkubatora i 2013. godine u isti je ušla prva generacija timova. Osnovni cilj Startup inkubatora je stvaranje poticajnog okruženja za samozapošljavanje mladih kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje radnih kompetencija za zapošljivost mladih te utjecaj na razvoj poduzetničke kulture mladih.

Kroz tri generacije prošlo je 122 korisnika, odnosno 47 timova s kojima je radilo 24 mentora.

Veliku pomoć pružila je i Riječka razvojna agencija Porin koja je zajedno s korisnicima inkubatora izradila poslovne planove.