Blue Green City: 4. sastanak dionika u Rijeci
14. srpnja 2021.
Blue Green City: Održan 10. online sastanak projektnih partnera
27. srpnja 2021.
Prikaži sve

Poziv za prikupljanje ideja povezanih s baštinom riječke luke

Imate li ideju koja je povezana s baštinom riječke luke? Javite se na otvoreni poziv u nastavku.

Predmet ovog Poziva je podnošenje prijava za prikupljanje ideja povezanih s baštinom riječke luke na temelju elemenata materijalne (robe, tehnologije) i nematerijalne (znanje, zanati) baštine koja je oblikovala cjelokupnu baštinu. Time se kreativnim ljudima omogućuje prijaviti ideje na temelju izgradnje, obnavljanja i vrednovanja kulturne i prirodne baštine vezane na riječku luku.

Možete se priključiti informativnoj radionici o uvjetima poziva koja će se održati u četvrtak, 22. srpnja 2021. u 10 sati u konferencijskoj dvorani Proizvodnog parka Torpedo, Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., Milutina Barača 60, I. kat, Rijeka.

EU projekt nosi naziv TEMPorary USes as start-up actions to enhance port (in)tangible heritage / Privremene uporabe kao početne akcije za poboljšanje lučke (ne) materijalne baštine. Akronim projekta je TEMPUS.

Dugotrajni cilj projekta je poboljšanje novog ekonomskog razvoja temeljenog na valorizaciji skrivene materijalne i nematerijalne lučke baštine, uključujući drevnu i industrijsku arheološku ostavštinu te prirodan kontekst urbanih luka na Jadranskom moru kroz pokretanje akcija privremenih koristi (Temporary Uses Actions – TUAs).

Dokumentacija: