Popis usluga Riječke razvojne agencije Porin
6. veljače 2020.
Steve DeBretto iz SAD-a posjetio je Riječku razvojnu agenciju Porin
6. ožujka 2020.
Prikaži sve

Prijava za seminar Sustavno poduzetništvo i na aktivnost Ispitivanje poduzetničkog potencijala u projektu LO.PA.Z. PLUS za nezaposlene osobe

web1

Slijedom planiranih aktivnosti u projektu LO.PA.Z. PLUS (www.lpz-pgz.com), pozivamo sve dugotrajne nezaposlene osobe da sudjeluju uvodnom seminaru Sustavno poduzetništvo koji će se održati 13. veljače 2020. godine s početkom u 9,30 sati do 15 sati kao i aktivnosti Ispitivanja poduzetničkog potencijala (IPP).
Ciljna skupina su dugotrajno nezaposleni i to: mladi do 29 godina iznad 6 mjeseci nezaposlenosti, osobe starije od 29 godina iznad 12 mjeseci nezaposlenosti (uključuje žene, osobe od 50 godina i stariji, nacionalne manjine i pripadnici ostalih ranjivih skupina). Projekt je odobren iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

 

Sadržaj seminara:
▪ Uvod u sustavno poduzetništvo
▪ Postupci osnivanja trgovačkog društva i obrta i njihova razlika te njihovo poslovanje
▪ Postupak i aktivnosti kod zapošljavanja i obveze po zapošljavanju
▪ Poslovno planiranje i izrada poslovnog plana
▪ Mogućnosti financiranja, sufinanciranja i poticanja za početnike i tvrtke
▪ Mreža potpornih institucija
Mjesto održavanja: Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., Milutina Barača 60/I.
Cilj ovog seminara je da sudionici dobiju znanja što je poduzetništvo, kako se može krenuti u poduzetništvo, koji modaliteti poslovanja stoje na raspolaganju. Nakon ovog dijela, sudionici će ispuniti kratki upitnik. To će biti važan trenutak za ostvarenje cilja prema samozapošljavanju ili zapošljavanja kod drugih. Na kraju, planirani su razgovori sa sudionicima projekta kako bi razmotrili poduzetničke ideje. Tijekom ovih projektnih aktivnosti svim sudionicima projekta omogućit ćemo informiranje, savjetovanje te mentorstvo u razdoblju prije početka pokretanja vlastitog poslovanja i nakon pokretanja istog. Takva se pomoć odnosi i na izradu poslovnog plana radi ishođenja potpore za samozapošljavanje pri HZZ-u.

Rok prijave je do 10. veljače 2020. do 15 sati.
Kontakt osoba i prijave: Doris Sošić, prijave na: e-mail: [email protected] ili na tel. 634 331.