BH-Startup Caffe

 

Griješim, dakle učim: Domaći poduzetnici dijele svoje uspone i padove

Kroz učenje, umrežavanje i razmjenu iskustva do stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj poduzeća te društva u cjelini.

 

 

Hrvatska gospodarska komora uz podršku Lean startup Hrvatske od rujna do studenoga organizira BizHack Startup Caffe. Radi se o ciklusu od pet online susreta s domaćim poduzetnicima s ciljem razmjene informacija, iskustava i znanja između poduzetnika i sudionika te međusobne pomoći pri lakšoj realizaciji poduzetničkih pothvata. Tema prvog BizHack Startup Caffea je  “Griješim, dakle učim”, a održat će se 23. rujna s početkom u 17 sati.

 

Događanjima se također želi osnažiti i lokalna komponenta te potaknuti razmjena iskustava poduzetnika s određenog područja. Tako će prvi BizHack Startup Caffe “Griješim, dakle učim” okupiti poduzetnike domaćine s riječkog područja, a lokalni partner projekta je Riječka razvojna agencija Porin. Na događaju sudjeluju Marija Trcol, osnivačica Wild Olive Oil, Dejan Radić, direktor Playrix Croatia, Saša Ivan Vrdoljak, partner u Alcina te Dario Zorić, direktor Porina.

BizHack Startup Caffe “Griješim, dakle učim” koncentrira se na temu učenja na vlastitim, ali i tuđim greškama. Poigrat će se s ustaljenom interpretacijom izreke da tko radi, taj i griješi. Istina je da se prilika za učenje otvara samo kroz rad jer se tada tek može učiti iz grešaka. Predstavit će se primjeri neuspjelih projekata te će sudionici moći steći uvid u prepreke koje im stoje na putu razvoja uspješnog poslovnog poduhvata. U drugom dijelu događanja „Uspio sam, pitaj me kako“ poduzetnici domaćini podijelit će primjere uspješnih projekata i način kako su svoj uspjeh ostvarili.

 

Sudjelovanje na događaju je besplatno i otvoreno za prijave sudionika iz cijele Hrvatske. Održat će se na platformi Zoom na hrvatskom jeziku. Potrebna je prethodna prijava putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/bizhackscprijava. Više informacija o ciklusu online susreta dostupno je na: http://leanstartup.hr/startup-caffe/.

 


Ciklus BizHack Startup Caffe organiziran je u sklopu projekta „Promocija poduzetništva (KK.03.1.2.24.0001)“ kojem je svrha poboljšati negativnu percepciju poduzetništva u Hrvatskoj i time omogućiti stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj poduzeća te društva u cjelini. Hrvatska gospodarska komora (HGK) partner je na projektu, a podršku u organizaciji ciklusa pruža Lean startup Hrvatska, organizacija koja već sedam godina radi na razvoju startup i poduzetničkog ekosustava te je zbog iskustva u organizaciji i provedbi preko 50 različitih događanja za startup ekosustav u Hrvatskoj i inozemstvu izabrana kao implementator aktivnosti ovog projekta.