Proizvodni park Torpedo

Svrha projekta je proširenje sustava postojećih poduzetničkih inkubatora rekonstrukcijom Hale 14 (ex. Torpedo) i otvaranje tehnološkog parka aditivnih tehnologija uz opremanje parka vrhunskom 3D tehnologijom.

Tehnološki dio parka

Nabavljena je najsuvremenija opreme današnjice za 3D tehnologije. Optimizacija proizvoda, dizajn budućnosti, povratno inženjerstvo, brzina proizvodnje, smanjena potrošnja materijala, izrada više sklopova u jednom samo su neke od prednosti korištenja 3D tehnologija. Dok je primjena istih raznolika, od medicine, umjetnosti do raznih grana u industriji, bilo da se radilo o prototipovima ili gotovim proizvodima. Proizvodni park Torpedo kao takav omogućiti će poduzetnicima pristup naprednim tehnologijama za unapređenje njihova poslovanja, a što će rezultirati povećanjem konkurentnosti, povećanjem broja novoosnovanih tvrtki, te rast, razvoj i komercijalizaciju inovacija.

3D printer za metal većeg volumena

Tehnologija radi na principu upotrebe laserske zrake da bi se istopili slojevi metalnog praha (najčešće nehrđajućeg čelika, aluminija, bronce i titana). Slojevi se polažu u obliku praha jedan iznad drugoga da bi se dobio konačan proizvod.

3D printer za metal manjeg volumena

Proizvedeni prototipovi s izvanrednim mehaničkim svojstvima imaju odlike punog materijala bez pukotina, potpuno su funkcionalni i mogu se podvrgnuti različitim testiranjima prije serijske proizvodnje.

3D printer za polimere

Najzastupljeniji oblik tehnike 3D printa, korišten kod brze izrade prototipova ili proizvodnje gotovih proizvoda od različitih materijala plastike velike preciznosti i gotovo savršene kvalitete. Omogućavajući tako proizvodnju komada "preko noći" od početne ideje do finalnog proizvoda.

3D printer za pješčane jezgre

Lijevanje je dugotrajan proces, no primjenom 3D printera za pješčane jezgre izrada kalupa odnosno modela znatno je skraćena što ujedno skraćuje vrijeme trajanja, optimizaciju i ekonomičnost samog procesa lijevanja.

3D skener

Dobivanjem površine iz digitaliziranih podataka, modelom se dalje može manipulirati uz pomoć uobičajenih CAD aplikacija. Na kraju, modele se može proizvesti 3D printom ili CNC strojnom obradom.

Inkubacijski dio parka

Planiranom rekonstrukcijom, postojeća, neiskorištena industrijska hala stavljena je u funkciju napredne poduzetničke infrastrukture te će poduzetnicima osigurati kvalitetan i atraktivan radni prostor sa svom dostupnom tehnologijom tehnološkog dijela parka. Prenamjenom Hale 14 osigurano je 16 inkubacijskih prostora uz dodatan prostor rezerviran za konferencijsku dvoranu i dvoranu za sastanke.

Javite nam se!

Ukoliko želite iz prve ruke saznati novosti vezane za Proizvodni park Torpedo, budite slobodni kontaktirati nas na [email protected]

Za više informacija o 3D skeniranju kliknite ovdje!

Za više informacija o 3D printanju kliknite ovdje!

JAVNI POZIV za ulazak poduzetnika u program Post-inkubacije u Tehnološko – edukacijskom poduzetničkom inkubatoru Proizvodni park Torpedo!

Projekt Rekonstrukcija i prenamjena Hale 14 u Tehnološko-edukacijski poduzetnički inkubator PROIZVODNI PARK TORPEDO odobren je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj i Ugovora broj KK.03.1.2.01.0047. Potpisnici Ugovora su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta kao Posredničko tijelo razine 1 (PT1), Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije kao Posredničko tijelo razine 2 (PT2) i Grad Rijeka kao korisnik bespovratnih sredstava iz Fondova. Svrha projekta je proširenje sustava postojećih poduzetničkih inkubatora u Gradu Rijeci i povećanje njihove kvalitete i usluga koje nude, kroz uspostavu Proizvodnog parka Torpedo, napredne poduzetničke potporne infrastrukture koja će omogućiti: povećanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika Primorsko-goranske županije i šire, povećanje broja novoosnovanih tvrtki, povećanje stope preživljavanja MSP-ova.