”Enterprise in interface” – newsletter
3. kolovoza 2017.
Akcijski plan regionalnog partnerstva
17. kolovoza 2017.
Prikaži sve

Pilot projekt: Enterprise in Interface on-line tečaj

Enterprise in Interface je on-line tečaj koji možete ispuniti na fleksibilan način dok planirate i radite na razvoju svoje lokalne zajednice. Tečaj ima za cilj učenje strukture potrebne za korištenje “Enterprise“-a (u svojim raznim oblicima) kao sredstvo za rješavanje lokalnih društvenih, političkih i ekonomskih pitanja. Tečaj je osmišljen kako bi pomogao ljudima koji imaju interes i strast za razvoj lokalne zajednice da u suradnji sa lokalnom vlasti i kreatorima politike, olakšaju stvaranje stabilnijih i skladnijih zajednica kroz upotrebu poduzetničkih inicijativa (društvene tvrtke, sheme za stvaranje radnih mjesta, pokretanje poslovnih tečajeva itd.) kako bi izmijenili lokalna područja. Vidimo potencijal poduzeća u poticanju gospodarskog razvoja i revitalizacije zajednice. ENTER želi iskoristiti ovaj potencijal pomoću našeg nastavnog plana i programa, brojnih studija slučaja i materijala za tečaj kako bi se pokazalo što se može postići.

Zato što je napisan od strane stručnjaka povezanih sa razvojem lokalne zajednice i poduzeća te poduzetništvom, vjerujemo da ga to čini zanimljivim i pronicljivim tečajem koji će vas potaknuti da se uključite u kontinuirani razvoj vaše lokalne zajednice.

Ovaj tečaj je posebno dizajniran program online učenja za ljude zainteresirane za korištenje pristupa utemeljenima na zajednici, a koji služe za rješavanje, smanjenje, uklanjanje ili sprečavanje konflikta ili kulturne netrpeljivosti. Namijenjeni su i objektivnim elementima i psihološkim aspektima obuke poduzeća. Krajnji cilj projekta je pozitivno djelovanje na osobnu razinu (promjena življenja ljudi), ali i na društvenoj razini u smislu poticanja veće kohezije zajednice i šireg ekonomskog razvoja. Misija ENTER-a je promicanje poduzeća i poduzetničkih aktivnosti kao sredstva poticanja veće socijalne uključenosti te kao sredstvo za borbu protiv sukoba / kulturalnih problema u zajednicama.

Enter

Tečaj je besplatan i možete mu pristupiti u vrijeme koje vam odgovara, večer, vikend ili svaki dan pomalo. Online učenje nudi vam više vremena za potpuno apsorbiranje informacija. Koliko vremena trebate posvetiti tečaju? Kao i svemu u životu, sami sebi će te postaviti cilj. Isporučuje se u obliku 5 modula i osmišljen je tako da vam omogući da detaljno istražite svaki modul kako bi bolje razumijeli tečaj.

Tečaj je modularan i možete ulaziti u module i izlaziti iz njih po vlastitom izboru, no preporučujemo vam da slijedite module u predloženom redoslijedu od 1 do 5. Svaki modul sadrži glavnu prezentaciju za određenu temu (slijeva u donjoj tablici), a zatim skup dodatnih priloga kao što su vježbe, videozapisi i kvizovi (s desne strane).

 

http://www.enterproject.info/classroom-course/

Tečaj u učionici
Polaznici tečaja

Tečaj je namijenjen osobama koje su zainteresirane za korištenje pristupa temeljenog na zajednici za rješavanje, smanjenje, uklanjanje ili sprječavanje sukoba ili kulturnih indiferencija, uključujući pružatelje usluga podrške strukovnog obrazovanja i poduzetništva i organizacija za razvoj zajednice koji rade s osobama iz ranjivih skupina.

Tečaj će se osvrnuti na nove modele poduzeća i vještine potrebne za učinkovito zapošljavanje, na podučavanje poduzetništva za sudionike iz ranjivih skupina i fragmentiranih zajednica, te na pronalaženje novih načina za izgradnju inkluzivnih zajednica kroz poduzetništvo.

Za osobe koje su zainteresirane u uključivanje skupina u nepovoljnom položaju u zajednicu, tečaj će im pomoći da bolje razumiju stvarnu industriju, kako razviti vještine i kako osnažiti pojedince da pozitivno utječu na osobnu razinu (promijene životnog stila) a sve u cilju kohezije zajednice i šireg ekonomskog razvoja.

Materijali su dizajnirani za različite namjene. Tečaj se može dostaviti kao potpuni nastavni plan ili njegov dio može biti integriran za dopunu ostalih kolegija. Svi materijali pružaju se kao otvoreni izvori, a svaki dio ovog tečaja nudi niz dodatnih online materijala kao što su studije slučaja i aktivnosti o temi.

Budući da neki polaznici žele učiti sadržaj (ili samo dijelove sadržaja) pojedinačno, svi moduli i dodatni resursi za učenje dobivaju se na mreži.

Nastavnici i mentori također mogu koristiti tečaj samostalno za profesionalni razvoj. Informacije o tome kako se materijali mogu koristiti, nalaze se na početku svakog vodiča za svaki modul.

Tečaj se može koristiti u okruženju u učionici, kao i samostalni tečaj učenja na daljinu.

Enter 2

Komponente kolegija

Program nastavnog predmeta Enterprise In Interface podijeljen je u 5 različitih jedinica nazvanih modula, od kojih se svaka od njih usredotočuje na različite aspekte poduzeća u sučelju:

Modul 1: Poduzeće kao vodič promjena u zajednici

Modul 2: Novi modeli zajednice poduzeća

Modul 3: Postojeće podrške

Modul 4: Komunikacije i veze

Modul 5: Ključ uspjeha – Pronalaženje osobe koja potiče promjene u zajednici

 

Svaki modul ima tri različita resursa za obuku:

  1. PowerPoint / PDF prezentacija – Koristiti će se zajedno s Trainer’s Guide. To je prilog tečaju koji uključuje materijale i aktivnosti. Ukoliko prvi put pohađate tečaj, ovo je dobra polazna točka.

2. Trainer’s Guide / Upute – takvi materijali mogu dodati vrijednost i upotpuniti prezentacije učenika.

  1. Learners Workbook / radna bilježnica za učenike – svaki modul ima radnu knjigu koja nadopunjuje svaki PowerPoint i druge resurse.

Tečaj možete preuzeti kao zip datoteku (PowerPoint, Trainer’s Guide i Learners Workbook).

Iako se tečaj Enterprise in Interface oblikuje kao kompletan nastavni plan, svaki se modul može koristiti kao samostalna sesija. Stoga, svaki modul počinje osnovnim uvodom o temi koja se može preskočiti ako koristite više od jednog modula ili cijeli tečaj.

Možete proučavati materijale u bilo kojem redosljedu. Ako se želite usredotočiti na određenu temu, možete skočiti na svoju točku interesa – iako se predlaže cijeli tečaj.

 

Kliknite vezu u nastavku da biste preuzeli pristupili online tečaju (tečaj je na engleskom jeziku) http://www.enterproject.info/online-course/