Danas smo imali čast sudjelovati na online Regionalnoj konferenciji ‘Lokalna partnerstva za zapošljavanje i njihova održivost’ u sklopu projekta ‘Daljnji razvoj Lokalnih partnerstava u Crnoj Gori’. Projektni tim izabrao je dobre prakse lokalnih partnerstava iz šire regije shodno čemu smo mi predstavljali hrvatsku praksu, odnosno Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Primorsko-goranske županije. Aktivnosti Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije predstavila je Doris Sošić iz Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. ujedno i predsjednica navedenog tijela. Na konferenciji su također sudjelovali predstavnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.

Svi sudionici projekta istaknuli su važnost djelovanja lokalnih partnerstava u cilju općeg zapošljavanja i razvoja poduzetništva na lokalnoj razini i financiranju raznih mjera i aktivnosti za zapošljavanje koje doprinose dobrobiti lokalne zajednice.

Crnogorski je projekt sufinanciran iz EU-IPA fonda prema Sektorskom operativnom programu za zapošljavanje, obrazovanje i socijalne politike s ciljem poticanja razvoja lokalnih partnerstava za poboljšanje tržišta rada i povećanja zapošljivosti.