U petak, 19. lipnja, 2015. godine održan je kongres RiScience.

RiScience je kongres koji se bavi tematikom uloge 3D interakcija, prvenstveno modeliranja i 3D printanja te njihovom trenutnom i budućom ulogom na točki spajanja poslovnih procesa, znanstvenih istraživanja i tehnologije. RiScience je osmišljen kao mjesto susreta profesionalaca koji se u svojem poslovnom djelovanju koriste nekim od računalnih alata za 3D modeliranje, ali i zainteresiranih studenata/ica, građana/građanki kako bi dobili kvalitetne informacije o tehnologijama budućnosti i implementirali ih u vlastitu svakodnevicu.

Kongres su otvorili direktor RRA PORIN Ernest Cukrov, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i Sven Maričić kao organizator kongresa. Nama, Riječkoj razvojnoj agenciji PORIN, posebno je bilo drago čuti gradonačelnikov govor u kojem je naglasio koliko je bitan RRA PORIN kao potporna institucija malom i srednjem poduzetništvu.

Na kongresu su sudjelovali kao gosti predavači:

– prof. Nicolae Bulc, TU Cluj Napoca, Rumunjska

– Rolly Bugnar, Rimac automobili

– Davor Mandić, Metris

– prof. Mladen Šercer, FSB Zagreb

– Alessio Ubertini, ENEA Rome

– Giorgio Sola, ENEA Rome

– Ivan Tamasović, EOS Innovazioni

U pauzi, u prostorima Riječke razvojne agencije PORIN svirao je kvartet Veljak, dok je za cijelo vrijeme predavanja bila dostupna demonstracija skeniranja za 3D printer kao i prezentacija samog printanja na 3D printeru.

Još jednom  se zahvaljujemo svima koji su se odazvali ovoj zanimljivoj konferenciji.

Ako želite pogledati fotografije s ovogodišnjeg RiSciencea posjetite našu Facebook stranicu.