LO.PA_.Z.-plus-logo-600x145

 

U svim županijama Republike Hrvatske od svibnja 2018. godine provode se projekti koji se odnose na rad županijskih lokalnih partnerstava za zapošljavanje budući je objavljen natječaj za tu namjenu po Europskom socijalnom fondu. Cilj je bio osmisliti aktivnosti kojima će se omogućiti ranjivoj ciljnoj skupini osposobljavanje kroz nove vještine i znanja za tržište rada te za zaposlenike članica tog tijela omogućiti održivo funkcioniranje. Tako je Riječka razvojna agencija Porin d.o.o. prijavila projekt ‘Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Primorsko-goranske županiji – LO.PA.Z. PLUS’, i sudjelovala u provedbi projektnih aktivnosti koje završavaju sredinom studenog ove godine.

Kako je predviđeno Sporazumom za suradnju LPZ-a, svaki LPZ će jednom godišnje biti domaćin susreta mreže LPZ-ova što će stvoriti podlogu za bolju komunikaciju i razmjenu informacija te postavljanje prijedloga za djelovanje i financiranje u budućem programskom razdoblju.

Navedeni Sporazum o suradnji LPZ-ova i prijedlozi o budućnosti LPZ-ova predstavit će se članicama na sjednici LPZ PGŽ u Rijeci, na adresi RRA Porin, u srijedu 30. rujna 2020. godine.

Detaljnije možete pročitati ovdje: Budućnost lokalnih partnerstava za zapošljavanja.