Hoćeš li pridonijeti razvoju klime i duha društvenog poduzetništva?

Imaš li poslovnu ideju s društvenim učinkom?

Zajedno je možemo sprovesti!

U Hrvatskoj se na području društvenog poduzetništva, za koje je potrebno polučiti određeni društveni učinak, može u posljednjih nekoliko godina vidjeti sve intenzivniji razvoj. No, unatoč velikom interesu, malo ljudi odabire ovaj oblik poduzetništva. Pojedinci imaju premalo prilika za stjecanje odgovarajućeg znanja za ostvarenje svoje poduzetničke ideje i time pokrenuti društveno poduzeće.

Zato smo odlučili provesti izbor “Najbolje ideje društvenog poduzetništva” i na taj način ponuditi pobjedniku mogućnost ostvarenja iste kroz stručno savjetovanje, mentorstvo te aktivno promicanje i promociju.

Objavili smo javne pozive za prijavu “Najbolja ideja društvenog poduzetništva” s ciljem izbora sedam najboljih ideja društvenog poduzetništva na cijelom projektnom području slovensko-hrvatskog pograničja i koje će oživjeti u stvarnosti.

Pobjednici izbora imat će stručnog mentora za izradu poslovnog plana prema propisanoj metodologiji. U isto vrijeme, sa izabranim pobjednicima snimit će se krati film koji će govoriti o njihovoj ideji društvenog poduzetništva i načinu realizacije.

Svi pobjednici izbora imat će mogućnost za promociju svojih ideja u kontekstu projektnih aktivnosti, kako u Sloveniji tako i u Hrvatskoj.

Područja koja su uključena za izbor najbolje ideje društvenog poduzetništva su:

u Hrvatskoj: Istarska županija, Karlovačka županija i Primorsko – goranska županija.
u Sloveniji: Obalno-kraška regija, Primorsko-notranjska regija, JV Slovenije i Spodnjeposavska regija
Više informacija: www.slohra-socio.net

Provedba izbora u Primorsko-goranskoj županiji: www.porin.hr
Požurite s prijavama! Vaša najbolja ideja, postaje stvarnost!
Izbor se odvija u okviru projekta SLOHRA SOCIONET – Udruženi u razvoju novih mogućnosti zapošljavanja kroz društveno poduzetništvo, sufinanciran iz sredstava EFRR
Operativnog programa Slovenija – Hrvatska 2007-2013.

 

Obrasci i javni poziv:

Javni poziv

Obrazac za ideju

Prijavni obrazac