Otvoren je poziv u okviru InnoWise Scale aktivnosti projekta Water Scarcity namijenjen poduzetnicima koji razvijaju rješenja u kontekstu rješavanja problema nestašice vode u južnoj Europi.

EIT Food zajedno s Climate KIC-om, Digital and Manufacturing KIC-ovima, Athena RC, Bioazul i TuDelft, predvode višegodišnji i multidisciplinarni program osmišljen za ublažavanje nestašice vode u južnoj Europi, i to na način da rade zajedno promatrajući nestašicu vode kao tematsko polje od poljoprivrede do proizvodnje.

Glavni cilj programa je olakšati prijelaz na gospodarstvo koje štedi vodu diljem južne Europe i dugoročno pridonijeti smanjenju europske potrošnje vode, rasipanja i onečišćenja. To se postiže ciljanjem različitih dionika, od kreatora politike do poduzeća, čelnika industrije i građana kroz različite akcije.

EIT kroz Knowledge and Innovation Communities – KICs pokreće ovaj poziv za startupove, scaleupove i MSP-ove s ciljem podrške inovatorima da dođu do tržišta s inovativnim rješenjima koja se bore protiv nestašice vode u južnoj Europi.

Aktivnosti InnoWise Scale osmišljene su kako bi omogućile agilno upravljanje vodama u različitim sektorima, optimizirale i uskladile opskrbu vodom i potražnjom te potaknule spremnost na klimatske promjene uz poticanje inovacija i poduzetništva, posebno u mediteranskoj regiji, odnosno Cipru, Grčkoj, Italiji, Malti, Portugalu i Španjolskoj.

Odabrat će se četrdeset prijava za sudjelovanje u InnoWise Scale aktivnostima, što uključuje:

• Tržišno orijentirane treninge i 3-mjesečno mentorsko razdoblje,

• Networking sesije s potencijalnim krajnjim korisnicima

• Sektorska natjecanja, s mogućnošću implementacije demo stranice na kraju razdoblja s potencijalnim krajnjim korisnicima u zemljama južne Europe.

InnoWise Scale aktivnosti pružaju jedinstvenu priliku, prilagođenu stvarnim potrebama specifičnih sektora (kroz sudjelovanje „nositelja problema“). Ove tržišno orijentirane aktivnosti namijenjene su poticanju lansiranja na tržište naprednih tehnologija vezanih uz vodu.

Prihvatljivi prijavitelji su start-upovi, scale-upovi ili MSP-ovi koje nudi rješenja za jedan od ovih sektorskih izazova:

• Gospodarenje vodama u proizvodnim industrijama

• Gospodarenje vodama u industriji hrane i pića

• Gospodarenje vodama u poljoprivrednom sektoru

• Gospodarenje vodama u vodno-komunalnim djelatnostima i velikim infrastrukturama

Rok za prijavu je do 26. travnja do 23:59 CET, a prijaviti se možete ovdje.

Više informacija o pozivu možete pronaći ovdje.