Održan prvi partnerski sastanak projekta EMOUNDERGROUNDS
30. lipnja 2020.
Održan online partnerski sastanak projekta Blue Green City
8. srpnja 2020.
Prikaži sve

ERASMUS za poduzetnike početnike – predstavljanje putem digitalne platforme

EYE erasmus za mlade poduzetnike

 

Hrvatska gospodarska komora predstavit će program ERASMUS za poduzetnike početnike u ponedjeljak 13. srpnja, u 11.00.  sati putem digitalne platforme Microsoft teamsa.

Erasmus za  poduzetnike početnike pogranični je program razmjene koji pruža priliku mladim i obećavajućim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika, koji upravljaju tvrtkama, iz drugih zemalja sudionica. Tijekom boravka kod iskusnog poduzetnika razmijenit će se iskustva te će novi poduzetnici stjecati vještine potrebne za vođenje tvrtke. Iskustva se razmjenjuju tijekom boravka kod iskusnog poduzetnika koji novom poduzetniku pomaže steći potrebne vještine za vođenje manje tvrtke. Domaćinu se pružaju novi pogledi na vlastitu tvrtku, a i prilika da surađuje s inozemnim partnerima i uči o novim tržištima.

Predavači iz Sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore predstavit će i nazočnima približiti prednosti sudjelovanja u programu, tko sve i kako može sudjelovati, stipendiranje boravka te način i uvjete prijave.

HGK osigurava financijsku potporu novim poduzetnicima koja  pokriva troškove putovanja i boravka tokom razmjene. Poduzetnik početnik i HGK potpisuju ugovor koji definira visinu potpore tokom boravka, te načine plaćanja (npr. djelomična isplata na početku boravka, mjesečna isplata, itd.). Financijska potpora se obračunava mjesečno, a odražava ukupni životni trošak u zemlji boravka.

Sudjelovanje je besplatno, svoj dolazak potrebno je potvrditi on line prijavom u nastavku ovog teksta, link za MS teamse bit će dostavljen naknadno po prijavi:

https://www.hgk.hr/poziv-na-info-dan-povodom-predstavljanja-eu-programa-erasmus-za-poduzetnike-pocetnike-najava