Slika1
Blue Green City: Online radionica o razmjeni dobrih praksi u svrhu izrade Akcijskih planova
4. studenoga 2020.
Climathon Rijeka 2020 – komisija odabrala pobjednike
25. studenoga 2020.
Prikaži sve

Završio projekt LO.PA.Z. PLUS: uključeno 366 nezaposlenih osoba, zaposleno njih 55, poslovanje pokrenulo 93 osobe

Zavrsna-konferencija-za-medije-projekta-LO.PA_.Z.-PLUS

 

Nakon 30 mjeseci provedbe Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Primorsko-goranske županije (LPZ PGŽ) uspješno je zaključilo projekt LO.PA.Z. PLUS čiji je cilj bio povećati zapošljivost ranjivih skupina na tržištu rada u Primorsko-goranskoj županiji te osigurati održivo funkcioniranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

Kako bi u tome uspjeli, partneri na projektu LO.PA.Z. PLUS provodili su edukacije, mentoriranja i savjetovanja koja su bila namijenjena osobama koje traže posao ili planiraju pokrenuti svoje poslovanje. U edukacije projekta je uključeno 366 nezaposlenih osoba, od čega je još za trajanja projekta njih 93 pokrenulo vlastito poslovanje, a 55 osoba se zaposlilo. Provedeno je sedam edukacija iz područja kulturne produkcije, korištenja računala, poslovnih kompetencija, izrade i provedbe EU projekata, 3D modeliranja, javne nabave te plasmana proizvoda i usluga na tržište. Pružene su usluge za grupno, individualno i online savjetovanje za zapošljavanje (pisanje životopisa, pisanje motivacijskog pisma, priprema za razgovor za posao) te savjetovanje o poduzetničkim mogućnostima. Pružene su usluge informiranja i mentorstva za one koji žele pokrenuti vlastiti posao i prijaviti se na mjere za samozapošljavanje, te su za osobe koje planiraju pokrenuti vlastito poduzeće provedene dvije edukacije  – poslovanje u digitalnom dobu i sustavno poduzetništvo.

Partneri su izradili Program poticanja razvoja poduzetništva u PGŽ koji nudi pregled svih mjera i poticaja za poduzetnike na području Primorsko-goranske županije.

Projekt je odobren iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Sažetak za novinareZavrsna-konferencija-za-medije-projekta-LO.PA_.Z.-PLUS 2