milino-jezero
Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga – ”Promicanje održivog razvoja prirodne baštine”
6. prosinca 2016.
60
Zapošljavanje mladih uz snižene kamatne stope
20. prosinca 2016.
Prikaži sve

Trajno otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijava za dodjelu bespovratnih sredstava – Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu

answer-knowledge-idea-lightbulbs-ss-1920

Trajno otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijava će se provoditi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritet 3 „Poslovna konkurentnost“; Investicijski prioritet 3d „Potpora stvaranju kapaciteta MSP-a za uključivanje u proces rasta na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i inovacijskim procesima“; Specifični cilj 3d2 „Povećana inovativnost MSP–ova“.

Cilj ovog Poziva je podržati projekte usmjerene ka novim proizvodima i uslugama s višom i visokom dodanom vrijednošću koje imaju pozitivan učinak na poslovne rezultate i rast poduzeća te s tržišnim potencijalom na međunarodnoj razini.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava s krajnjim rokom dostave projektnih prijava 31. prosinca 2017. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti  114.000.000,00 kuna.

Poziv je namijenjen mikro, malim ili srednjim poduzećima sukladno definiciji utvrđenoj u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća UredbeKomisije (EU) br. 651/2014.

Pozivom su predviđene:

A) Potpore za inovacije za MSP-ove

B) Potpore za inovacije procesa i organizacije poslovanja

C) Potpore male vrijednosti (pod uvjetom da su dodijeljene potpore navedene u točkama A) i B)

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 760.000,00HRK, dok najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 7.600.000,00 HRK.

Prijave na natječaj primat će se od 09. siječnja 2017. do 31. prosinca 2017. godine, odnosno do iskorištenja sredstava.

 

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti sa stranica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Ako Vas zanima prijava na natječaj, kontaktirajte nas na [email protected]