20-godina

Riječka razvojna agencija PORIN osnovana je 1996. godine kao poduzetnički inkubator od kada se neprestano razvija kao potporna institucija za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, a od 2004. godine kao razvojna agencija.

Ove godine, 29. i 30. rujna obilježavamo 20. godišnjicu postojanja prigodnim svečanim manifestacijama u sklopu kojih će se predstaviti najnovija postignuća mladih poduzetnika, a ujedno će biti održan i treći ReScience (prethodno nazvan RiScience) – konferencija o 3D interakcijama, modeliranju i 3D printanju koji se organizira u suradnji s Tehničkim i Medicinskim fakultetom.

29. rujna održati će se svečana sjednica Društva povodom proslave obljetnice RRA Porin.

30. rujna održati će se treći po redu ReScience u sklopu kojeg će biti predstavljeni elektični bicikl, električni punjač i električni automobil te će se održati utrka dronova, prva na ovom području.

Također, na konferenciji će prisustvovati brojni gosti iz inozemstva, a posebno nam je zadovoljstvo ugostiti predstavnike njemačkog KLS Martina, koji su u svijetu proizvodnje titanskih implantata, jedni od najboljih proizvođača, te će predstavit titanski 3D print, a znanstvenici iz talijanske nacionalne agencije za razvoj i istraživanje Enea govorit će o primjeni 3D tehnologije.

U Rijeku stiže i ravnatelj Instituta „Ruđer Bošković“ Tome Antičić koji će održati predavanje o razvoju i brendiranju društva na novim tehnologijama.

Glazbeni dio manifestacije biti će popraćen koncertom Matije Dedića, Tamare Obrovac, Nenada Bacha, i grupe Moskva.