Datum otvaranja natječaja: 30.04.2015.

Rok za prijavu: 31.12.2015.

Iznos sufinanciran po projektu: 200.000 kn

Prijavitelji: Tijela državne uprave izuzev Vlade i ministarstava, Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, Mala i srednja poduzeća, Velika poduzeća, Udruge, Udruge poslodavaca, Instituti, Fizičke osobe, Razvojne agencije, Poduzetnički inkubatori.

Predmet natječaja: dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi neposrednog sufinanciranja sudjelovanja podnositelja zahtjeva o provedbi međunarodnih projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije u sklopu Okvirnog programa za istraživanja i inovacije Obzor 2020.

Prihvatljivi troškovi:

  1. 80 % opravdanih troškova ukupnih vrijednosti ulaganja u provedbu projekata ukoliko se radi o projektu koji se provodi ili korisniku koji se nalazi na području posebne državne skrbi i prve skupine otoka. Ukoliko se radi o projektu koji se provodi u svrhu zaštite, održavanja i očuvanja zaštićenih područja prirode.
  2. 60% opravdanih troškova ukupnih vrijednosti ulaganja u provedbu projekata ukoliko se radi o projektu koji se provodi ili korisniku koji se nalazi na području druge skupine otoka i brdsko planinskom području.
  3. 40% opravdanih troškova ukupnih vrijednosti ulaganja u provedbu projekata ukoliko se radi o projektu koji se provodi ili korisniku koji se nalazi na ostalim područjima Hrvatske.

Za više informacija nazovite: 051/ 634-333 ili kontaktirajte mailom: [email protected]