Dana 6. srpnja 2020. u organizaciji Metropolis Nice Côte d’Azur – Euromed Cities Network održan je online sastanak (u skladu sa zaštitnim mjerama COVID-19) partnerstva na projektu Blue Green City. 

Drugi službeni sastanak partnerstva i studijski posjet koji su se trebali održati 23.-25. ožujka 2020. u Torinu, Italija bili su odgođeni do daljnjeg s obzirom na međunarodni kontekst i usvajanje restriktivnih mjera za sprječavanje širenja COVID-19, te je partnerstvo projekta Blue Green City donijelo odluku da se isti održe u listopadu 2020. godine kako bi se osigurala ispravna provedba projekta i ispunjenje planiranih aktivnosti.

 

Predstavnici projektnih partnera koji su prisustvovali online sastanku:

  • University of Greenwich, London (Engleska)
  • Piedmont Region (Italija)
  • Southern Regional Assembly (Irska)
  • Bukurešt – Ilfov regionalna razvojna agencija (Rumunjska)
  • Riječka razvojna agencija Porin (Hrvatska)

 

Conference call 01 small

 

Partneri su imali priliku razgovarati o implikacijama COVID-19 na planiranje budućih sastanaka projekta, napretku projektnih aktivnosti na razini partnerstva (prvo izvješće o napretku), financijskim pitanjima (proračun Regije Piedmont), te preporukama Interreg Europe u pogledu važnosti postizanja promjena tematskih politika. Nadalje, projektni partner iz Southern Regional Assembly održao je vrlo zanimljivu prezentaciju o razvoju plavih i zelenih infrastruktura (BGI) te razvoju rješenja temeljenih na održivom upravljanju prirodnih ekosistema (NBS) u južnoj Irskoj. Partner zadužen za komunikaciju na projektu – BI RDA (Rumunjska) podijelio je s projektnim partnerima provedene komunikacijske i diseminacijske aktivnosti te rezultate postignute tijekom prva dva semestra provedbe projekta.

Objava se nalazi i na službenim stranicama projekta – poveznica.

Slika1