Između 5. i 7. listopada 2020., partneri projekta Blue Green City prisustvovali su trećem online sastanku kojeg je organizirao vodeći partner – Metropolis Nice Côte d’Azur, radi razmjene dijaloga za razvoj prvih ideja, tema i koncepata koji će biti uključeni u regionalne akcijske planove te radi isticanja važnosti sudjelovanja lokalnih i regionalnih dionika u ovom procesu.

Prva dva dana sastanka partneri su održali prezentacije u sklopu kojih su predstavili mogućnosti i zajedničke izazove (također povezane s pandemijom COVID-19) s kojima se suočavaju u izradi akcijskih planova, pregled regionalnih sastanaka s dionicima i uključivanje istih, te praktične načine prevladavanja poteškoća suradnjom i razmjenom stručnosti i dobrih praksi.

 

 

Prezentacije su predstavljale izvrsnu priliku za informiranje o novim projektima i inicijativama o BGI-u i rješenjima temeljenim na prirodi (NBS) te sinergijama između projekta Blue Green City i drugih projekata poput Nature 4 City Life (Francuska) ili LOS_DAMA! (Italija).

Posljednjeg dana sastanka stručnjaci iz regije Piedmont održali su zanimljivu prezentaciju o kreiranju metodologije rada u svrhu provedbe radionice najboljih praksi i promjena politika koja će se održati tijekom tekućeg perioda provedbe projekta do kraja ove godine.

Ovaj dokument bit će koristan alat za razmjenu znanja o najboljim praksama, te razmjenu ideja i prijedloga o mogućnostima i preprekama u izradi regionalnih akcijskih planova. Na temelju prezentacija partnera održanih tijekom drugog online sastanka, partneri iz Italije dali su vrijedan doprinos o ključnim točkama o kojima će se raspravljati na nadolazećoj radionici.

Objava se nalazi i na službenim stranicama projekta – poveznica.

Slika1