Coworking space

Otvoreni radni prostor

Riječka razvojna agencija Porin uspostavila je prvi otvoreni radni prostor – coworking space, u gradu Rijeci, sa željom da obogati ponudu usluga poduzetnicima i obrtnicima.

Riječ je o prostoru za rad koji se može unajmiti te je namijenjen poduzetnicima koji nemaju potrebu za vlastitim prostorom ili im vlastiti poslovni prostor u određenim situacijama (poslovni sastanci, prezentacije) ne zadovoljava njihove specifične potrebe.

Najmom coworking prostora mogu, za svoje poslovne potrebe, koristiti projektor i LCD televizor, a prostor je također opremljen i aparatom za kavu i hladnjakom.

Za razliku od uobičajenog uredskog okruženja, coworkeri su međusobno neovisni. Istovremeno, coworking nudi i mogućnost međusobnog povezivanja i suradnje, pa vrlo lako može dovesti do novih poslovnih prilika.

Coworking space je kao koncept stekao veliku popularnost širom svijeta jer omogućuje interakciju, razmjenu znanja i iskustava, stvaranje novih poznanstava i otvaranje novih poduzetničkih mogućnosti.

Rad u coworkingu savršeno se uklapa u poslovni model današnjice - fleksibilan, promjenjiv i dinamičan.

Coworking je oblik poduzetništva temeljen na umrežavanju i obavljanju djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom poslovnom prostoru.