Tri nove radionice Projekta EnterYOUTH, namijenjene poduzetnicima početnicima ili mladim osobama koje imaju ideju, održat će se tijekom travnja u Riječkoj razvojnoj agenciji Porin. Radionice će za učesnike biti besplatne, budući da su sufinancirane sredstvima projekta EnterYOUTH, a nakon održanih radionica, RRA Porin d.o.o. će odabrati deset sudionika kojima će izraditi poslovne planove.

Projekt EnterYOUTH  provodi se unutar prekograničnog programa Slovenija – Hrvatska, u razdoblju od 1. ožujka 2014. do 17. lipnja 2015.  Vodeći partner projekta EnterYOUTH je Grad Rijeka, a partneri su: Regionalna razvojna agencija Porin, Ekonomski fakultet Rijeka, Šolski center Ptuj i Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj.

U sklopu projekta planirane su aktivnosti i radionice namijenjene učenicima srednjih škola, studentima, nezaposlenim mladim osobama i poduzetnicima početnicima, s ciljem upoznavanja osnova poduzetništva i razvoja njihovih ideja. Cilj projekta je osnaživanje mladih poduzetnika i poticanje poduzetništva među mladima, u suradnji s lokalnim partnerstvima.

Na  konferenciji za medije kojoj su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Miroslav Matešić, savjetnica za izradu i provedbu programa u Odjelu gradske uprave za poduzetništvo te ujedno i voditeljica projekta, Tina Ragužin, direktor Riječke razvojne agencije Porin, Ernest Cukrov, te Ana Babić i dr.sc. Ivan Frančišković s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, predstavljene su aktivnosti projekta koje su već održane te najavljene nove.

privitku se nalazi raspored radionica.