EUvsVirus

Europska komisija, u uskoj suradnji sa zemljama članicama Europske unije, organizira najveći ikad održan hackathon #EUvsVirus radi razvoja inovativnih rješenja za izazove vezane uz koronavirus. Hackathon će se održati od petka, 24. travnja do nedjelje, 26. travnja 2020. godine.  Zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice https://euvsvirus.org/Riječka razvojna agencija Porin je službeni partner ove inicijative.

Opća je svrha hackathona uskladiti i povezati inovatore, partnere i kupce širom Europe te ih ujediniti u rješavanju neposrednih problema krize (npr. brza proizvodnja opreme, povećanje proizvodnih sposobnosti, prijenos znanja i rješenja iz jedne zemlje u drugu) na raznim tehnološkim poljima. Natjecatelji će tijekom 48 sati trajanja hackathona zajednički razviti inovativna rješenja za visoke tehnologije te hardver i softver rješenja korištenjem biotehnologije, digitalne tehnologije, društvenih znanosti i drugih domena iz područja inovacija. Nakon toga slijedi online pitch i odabir najboljih projekata.

Predviđen je razvoj prototipova i rješenja u 6 područja (podijeljenih u 37 izazova):
Zdravlje i život, Poslovni kontinuitet, Socijalna i politička kohezija, Rad i obrazovanje ‘na daljinu’, Digitalne financije i ostalo.

Svih 37 izazova možete pronaći na poveznici  https://euvsvirus.org/challenges/.  Za svaki od 37 izazova bit će odabrana dva finalista i u konačnici, po jedan pobjednik za svaki izazov. Pobjednički projekti bit će objavljeni na platformi Europskog inovacijskog vijeća (EIC Community Platform) i na taj način postati dostupni krajnjim korisnicima (npr. bolnicama, školama, ministarstvima), investitorima, zakladama te će biti usmjereni na aktualne opcije financiranja Europske komisije. To će biti polazna točka duže suradnje između Europske komisije i ekosustava inovatora, proizvođača i pokretača diljem Europe u vezi s korona krizom. Pozivamo Vas da u četvrtak u 11 sati pratite uživo EUvsVirus Award Ceremony gdje će biti proglašeni pobjednici izabrani između 2.160 sjajnih projekata.

Direktor Riječke razvojne agencije Porin, Dario Zorić je izabran od strane Europske komisije za službenog ambasadora EUvsVirus hackathona.

 

#HacktheCrisis #EUSolidarity #StrongerTogether #TogetherWeCan