Prikaži sve

Besplatne radionice i savjetovanje na Rabu u lipnju 

 

 

Porin-PGZ

Besplatne radionice i savjetovanje na Rabu u lipnju

 

Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., potporna institucija Grada Rijeke Vas poziva da se prijavite na besplatne radionice i savjetovanje u sklopu projekta „Podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina na ruralnom području Primorsko – goranske županije“. Radionice će se održavati na 4 lokacije: u gradovima Krku, Rabu, Malom Lošinju i Delnicama.

Cilj projekta je podići razinu poduzetničkih znanja i vještina nezaposlenih osoba, poduzetnika i drugih stručnih kadrova uz poseban naglasak na mlade poduzetnike te djelatnosti sa višom razinom dodane vrijednosti edukacijama, radionicama i savjetovanjima namijenjenim s ciljem jačanja konkurentnih sposobnosti poduzetnika i obrtnika, povećanja broja novih poduzeća, povećanja stope preživljavanja poduzeća te rasta i razvoja dionika malog gospodarstva na ruralnom području Primorsko – goranske županije.

Projekt je financiran sredstvima Primorsko-goranske županije iz „Programa provedbe mjera ruralnog razvoja Primorsko-goranske županije za razdoblje 2017.-2020.“ za razvoj malog gospodarstva u 2019. godini, mjera 3.1.1. „Stjecanje znanja i vještina za nezaposlene osobe, poduzetnike početnike te ostale poduzetnike i stručne kadrove u gospodarstvu“  koji je usmjeren ka poboljšanju društvene i socijalne uključenosti te gospodarskom razvoju, posebice naglašavajući Prioritet 3.1. – prijenos znanja i uključivanje svih skupina u društvo i gospodarstvo.

Ciljne skupine: nezaposlene osobe evidentirane u HZZ-Područni ured Rijeka; studenti; mladi (potencijalni poduzetnici i/ili koji su podnijeli zahtjev za korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja HZZ-u); poduzetnici malog gospodarstva registrirani u RH sukladno važećem Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva.


Vrijeme  i mjesto održavanja radionica i savjetovanja:

Radionice će se održati 6. lipnja 2019. godine u 11:00 sati i 7. lipnja 2019. godine u 10:00 sati, Mala gradska vijećnica, Trg Municipium Arba 2, 51280 Rab


Raspored održavanja radionica i teme radionica:

Radionica 1: 6. lipnja 2019. s početkom u 11 sati

1. Upravljanje vremenom, ciljevima i prioritetima

Radionica će vam pomoći da savladate alate, tehnike i pravila dobrog upravljanja vremenom te naučite kvalitetno određivati ciljeve i prioritete.

2. Prezentacijske i komunikacijske vještine

Prezentacijske i komunikacijske vještine ključ su poslovnog uspjeha svakog poduzeća. Pomoću dobrih komunikacijskih i prezentacijskih vještina od svakog ćete člana svoga tima uspjeti izvući ono najbolje, povećat ćete svoje šanse za poslovni uspjeh, kao i šanse čitavog tima koji će uz dobru međusobnu komunikaciju postizati najbolje poslovne rezultate unutar poduzeća.

Radionica 2:  7. lipnja 2019. s početkom u 10 sati

1. Timski rad i komunikacija u timu

Polaznici će po završetku edukacije imati razumijevanje rada u timovima, bit će svjesni različitih uloga koje pojedine osobe preuzimaju u timovima, uloge voditelja tima i njegove odgovornosti. Naučit će kako dati, a kako primiti povratnu informaciju te koje su tehnike grupnog donošenja odluke.

 2. Priprema i provedba EU projekata (strukturni i investicijski fondovi)

Cilj radionice je upoznati polaznike sa mogućim izvorima financiranja/sufinanciranja projektne ideje, pripremi i prijavi projektne ideje na natječaje, pregledu najvažnijih elemenata uputa za prijavitelje. Polaznike će se upoznati sa svim elementima provedbe projekta što uključuje pregled Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, vođenje projektne dokumentacije, upravljanje proračunom, izvještavanje na projektu te važnostima javne nabave.


 

Osim radionica, možete se prijaviti i za savjetovanje iz ovih tema:

 1. Upoznavanje poduzetničke okoline – Osnove poduzetničkih znanja i vještina
 2. Poslovna psihologija i psihologija komunikacije u poduzetništvu
 3. Postupak osnivanja poduzeća / obrta
 4. Obveze poduzeća i obrta
 5. Poslovno planiranje i poslovni plan,
 6. Definiranje pravca razvoja poduzetnika
 7. Projektni menadžment i upravljanje projektima
 8. Potpore za poduzetnike u poljoprivredi kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020. (Mjere 4 i 6)
 9. EU fondovi i potpore – savjetovanje za pisanje i pripremu EU projekata
 10. Nacionalne potpore – savjetovanje za pisanje i pripremu projekata za ostvarivanje bespovratnih sredstava iz domaćih izvora (PGŽ, MINGO, MINT i dr.)
 11. EU strukturni i kohezijski fondovi kao nove razvojne mogućnosti poduzetnika
 12. Provedba EU projekata

 

 


Predavači:

 1. Dario Zorić je nakon završenog diplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci nastavio sa usavršavanjem na području leadershipa i managementa u Europi i SAD-u te akumulirao desetogodišnje iskustvo u kreiranju i provođenju projekata, radionica i konferencija te rada u obrazovnoj industriji. Radio je godinama kao poslovni savjetnik te kao poslovni trener iz područja leadershipa, managementa i osobnog razvoja i organizirao različite module edukacija za poduzeća, startupe i nezaposlene. Predavač je direktor Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. Član je Hrvatske udruge za upravljanje projektima (CAPM), Svjetske asocijacije projektnih managera (IPMA) i Alumni Lehigh University.
 2. Valentina Špaleta se nakon završenog diplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, zaposlila u Riječkoj razvojnoj agenciji Porin d.o.o., gdje je trenutno na poziciji stručne suradnice. Tamo je stekla višegodišnje iskustvo u pripremi i provedbi EU projekata, izradi poslovnih planova te raznih strateških i stručnih dokumenata, poslovnom savjetovanju te provođenju radionica i edukacija s temom Poduzetništva, Izrada poslovnih planova te Priprema i provedba EU projekata.

 


Prijava na radionice:

Prijavite se na radionicu i/ili savjetovanje na e- mail adresu [email protected] ili na brojeve: 098 310 391 i 051 634 331 .

Za sve dodatne upite o radionicama ili savjetovanju molimo Vas da se javite na prethodne kontakte.