Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., Primorsko-goranska županija – Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj te HZZ-Regionalni ured Rijeka po peti puta za redom provode projekt Ispitivanje poduzetničkog  potencijala za nezaposlene osobe (IPP) za 2016. godinu za područje Primorsko-goranske županije.

 

Cilj projekta je poticanje poduzetništva putem samozapošljavanja ili zapošljavanja kod drugih poslodavaca za nezaposlene osobe iz evidencije HZZ-a.  Tako se za osobe koje su izrazile volju za sudjelovanjem u projektu organizirao uvodni seminar pod nazivom Sustavno poduzetništvo koji se održao u utorak, 15. travnja 2016. s početkom u 9,00 sati u prostorima Riječke razvojne agencije Porin d.o.o., u Rijeci, Milutina Barača 19/II.

13009876_10154142041394314_35935507_o

Sadržaj seminara:

 

  • Uvod u sustavno poduzetništvo
  • Poduzetnički procesi
  • Mreža potpornih institucija
  • Izrada poslovnog plana
  • Mogućnosti financiranja, sufinanciranja i poticanja za poduzetnike početnike.

 

Cilj seminara je da sudionici dobiju znanja što je poduzetništvo, kako se može krenuti u poduzetništvo, koji modaliteti poslovanja stoje na raspolaganju, kako izraditi poslovni plan, koje su mogućnosti korištenja poticaja na lokalnom, županijskom i državnom nivou. Nakon seminara pristupa se osobnim razgovorima sa sudionicima kako bi se ocijenila mogućnost pokretanja njihovih poslovnih ideja.13052685_10154142041334314_653689827_o

Na uvodnom seminaru prisustvovali su predstavnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Berislav Tulić i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Jadranka Tomašić i Željko Marković.

Projekt financira Primorsko-goranska županija putem Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj. Sudionici projekta dobivaju osnovna znanja o pokretanju vlastitog poslovanja, izradu poslovnog plana za 5 najbolje ocijenjenih poduzetničkih ideja te informiranje i savjetovanje o mogućnostima u poduzetničkom svijetu te potporama koje stoje na raspolaganju iz Primorsko-goranske županije, HZZ te Grada Rijeke. To je važan trenutak za ostvarenje cilja prema samozapošljavanju ili zapošljavanja kod drugih.